Silozuri

Avantajele silozurilor produse de compania VAB LTD.

 1. Gama largă a produselor de depozitare permite alegerea silozurilor cu un volum de la 4,6 m³ până la 27 008 m³ și diametru de la 1,8 m până la 32,0 m pentru depozitarea pe termen scurt și lung a diferitelor culturi.
 2. Toate elementele de bază a echipamentelor – panouri, nervuri de rigidizare, constructiile pereților, acoperișul, sistemul de acoperiș cu grinzi, tăvile de aerare sunt fabricate din otel galvanizat Wuppermann StahL GMBH (Austria) – S350GD (otel portant structural cu grad înalt de rezistență la rupere) și Z350MA (acoperire cu zinc 350 g/m² pe de o parte, în funcție de cererea clientului – 450g/m² sau mai mare). Utilizarea acestui oțel mărește durata de exploatare a silozului și a elementelor sale.
 3. Pasul valului a panoului de perete a silozului – 67 mm. O astfel de geometrie a valului, în caz de egalitate a tuturor celorlalte caracteristici a otelului, crește semnificativ rezistența și capacitatea portantă a structurii silozului.
 4. Panouri cu înălțime de 1139 mm. Înălțimea mai mică a panoului oferă un număr mai mare de „suprapuneri”, ceea ce, la rândul său, oferă o rigiditate suplimentară și crește rezistența structurii.
 5. Cele patru rânduri de șuruburi de pe ansamblurile panourilor de perete asigură o fixare sigură a panourilor și elimină posibilitatea de „rupere” a foilor în locurile de îmbinare.
 6. Coincidentă de 100% a găurilor de conectare la montare. Găurile pentru feronerie se fac după laminarea panourilor de perete și formarea valurilor.
 7. La montarea silozului se utilizează îmbinări cu șuruburi calitative de la producătorii de top cu un grad de rezistență de 8,8 K (grad 5), la cererea clientului – cu grad de rezistență de 10,9 k (grad 8).
 8. Sistemul armat a nervurilor de rigidizare. Forma în formă de W le conferă o rigiditate mai mare, spre deosebire de marginile în formă de U și О, îmbunătătesc rezistența structurii silozului, reduc sarcinile provocate de vânt. Iar trei nervuri de rigiditate pe un singur panou asigură o distribuție uniformă a sarcinii și o rigiditate perfectă a întregii construcții a silozului.
 9. Instalarea foilor de acoperiș prevede o suprapunere de 100% (suprapunere) a foii pe foaie pe o conexiune de coamă cu o înălțime de cel putin 72 mm.
 10. Construcția acoperișului silozului prevede sarcini asupra vârfului acoperișului de până la 20 de tone, ceea ce permite de a efectua sprijinul rampei (galeria superioară) pe carcasa silozului, asigurând o economie a suprafeței și a costurilor suplimentare pentru instalarea suporturilor și fundațiilor. Încărcăturile calculate permit amplasarea pe rampă a echipamentului de transport cu o capacitate de până la 200 t/oră.
 11. Producția compania VAB LTD este dotată cu cele mai moderne echipamente pentru prelucrarea metalelor, funcționează două linii de laminare: una permite de laminat foi de până la 2 mm; a doua este unică în Ucraina – laminează foi întregi cu o grosime de până la 4 mm inclusiv. Este instalată o tăiere cu laser care efectuează tăierea precisă a metalului prin „topirea” marginii foii. A fost lansată o instalație modernă de găurire, care nu are analogi în Ucraina, precum și mașini de îndoit, țevi cu cu comandă numerică.
 12. Silozurile sunt echipate cu inele de protecție împotriva vântului și, la dorintă, cu un sistem de stingere a incendiilor (conductă uscată). De asemenea, setul include sistemul de ventilație, șnecul de curățare, sistemul de termometrie, sistemul de încărcare-descărcare, ancora chimică – fixarea sigură a elementelor de sprijin etc.
 13. La toate etapele de producție a echipamentelor de elevator se efectuează controlul calității. Specialiștii Departamentului de control tehnic verifică fiecare piesă pentru conformitatea cu documentația de proiectare, verifică corectitudinea și raza de îndoire, precizia tuturor găurilor. Toate produsele sunt garantate.

Sistem de ventilație a acoperișului
În timpul funcționării ventilației fortate, aerul trece prin producție și este eliminat prin deftectoare spre exterior.

Foi de placare
Foile de placare sunt fabricate și fixate cu îmbinări cu șuruburi pentru oferirea formei cilindrice.

Ventilatoare forțate
Ventilatoarele forțate sunt proiectate pentru ventilarea conținutului silozurilor și pomparea aerului cald sau rece. Astfel, se regulează umiditatea aerului și se mărește durata de depozitare a produsului.

Canale perforate
Canalele perforate sunt amplasate pe canalele de ventilație și servesc pentru trecerea uniformă a aerului refulant prin producție.

Grilă de descărcare
Grila de descărcare este destinată descărcării calitative a produselor din siloz.

Șnec de curățare
Șnecul de curățare servește pentru curățarea silozului și pentru descărcarea produsului pe șnecul de descărcare.

Fundația silozului
Fundația silozurilor este proiectată ținând cont de canalele de ventilație și de canalele șnec-descărcare

Siloz ventilat pe o bază plană (SVP)

Siloz ventilat pe o bază conică (SVK)

Deflectoare de ventilație
În timpul funcționării ventilatiei forțate, aerul trece prin producție și este eliminat prin deftectoare spre exterior.
Inele de vânt
În procesul de descărcare a silozului, crește presiunea și scade rezistența la efectele turbionării, cu ajutorul inelelor de vânt se recuperează pierderile de rezistență la turbionare. Această metodă constructivă mărește durata de utilizare în condiții de siguranță a silozului timp de mai mulți ani.
Sisteme de scări
Modulele de scări sunt situate de la bază până la acoperișul silozurilor. Și astfel se oferă posibilitatea de a accesa trapa tehnologică de pe acoperișul silozului.
Nervuri de rigiditate și îmbinări de blocare
Nervurile de rigiditate sunt fixate pe foile de placare în poziție verticală și adaugă rezistență structurii silozului. Nervurile de rigiditate se conectează între ele prin îmbinare de blocare, creând astfel o conexiune puternică.
Platforma de odihnă
Platformele de odihnă sunt concepute pentru accesul confortabil la acoperiș și operațiunile ulterioare cu trapa tehnologică (control, penetrare în interiorul silozului).

Trapa tehnologică de intrare
Trapa tehnologică de intrare este situată la cel de-al doilea nivel de placare și este standard pentru întreaga gamă. Trapele de intrare sunt concepute pentru acces rapid și pentru modernizarea ulterioară a silozurilor.