Microclimat

Ventilația fermelor de creștere a porcinelor

Parametrii climatici optimi sunt condiția premisă esentială pentru o eficiență ridicată a adăposturilor de porcine.

La alegerea tipului de ventilație, este necesar a se lua în considerare circulația aerului în interior și viteza vântului din zonele de adăpostire a animalelor, nu numai volumul aerului introdus.

În 2011, Variant Agro Build LLC a dezvoltat și a implementat un sistem de ventilație, care asigură furnizarea și menținerea microclimatului necesar în cadrul fermelor de creștere a porcinelor.

Acest sistem de ventilație a fost proiectat și produs ca urmare a activităților de cercetare și proiectare. Cu un control inteligent și integral automatizat al microclimatului, este capabil să configureze sistemul în conformitate cu cerințele clientului și să controleze echipamentul suplimentar de procesare, responsabil de dozarea aerului, adăpare, hrănire, încălzire, răcire, etc.   

Sistemul de ventilație, produs de Variant Agro Build LLC, permite efectuarea lucrărilor de reparații și eliminare a erorilor  prin Internet fără a fi necesară o vizită imediată în locație. Această opțiune este oferită de noua generație de aparate de comandă, care asigură acces independent la Internet prin modemul personal și conexiunea la rețeaua existentă de calculatoare de birou pentru controlul la distanță și supravegherea operării sistemului de către personalul clientului.

Conform rezultatelor testării echipamentului şi valorilor caracteristice din fermele de creştere a porcinelor ce funcţionează în prezent, s-a stabilit că temperatura poate varia până la 34 ֯ C (-14 ֯ C – temperatura exterioară si + 20 ֯ C – temperatura în creșă). În același timp, nu este necesar să se piardă energie pentru încălzirea aerului deoarece temperatura dorită poate să fie menținută printr-o suficientă rată de schimb a aerului.