Accesorii sisteme de irigare

Țevi, construcția secțiunilor și consolelor

În aspersoarele produse de compania VAB LTD se folosesc tevi de la DMZ „Cominmet”, Ucraina și „Padana Tubi Profilati”, Italia. Profilul în formă de L pentru sistemele de irigare este produs de DMZ „Kominmet”, Ucraina și ArcelorMittal, Luxemburg. Dimensiuni, mm: 50x50x4. 80x80x8. Toate componentele din oțel sunt supuse procesului de galvanizare la cald, 120-300 µm.

Pentru toate tipurile de mașini pe care le producem folosim țevi cu următoarele caracteristici:

 • Diametru 168 mm, 219 mm
 • Grosimea țevii 3 mm
 • Lungimea țevilor în sectiuni 5,8 m
 • Lungimea consolei până la 20 m

Colector de curent, dulap de comandă

 

În productia dulapurilor de comandă și a boxelor de control, unde fiabilitatea și frecvența de declanșare au importantă semnificativă, se utilizează componente electrice ale producătorilor precum Schneider Electric (Franta), Weidmüller (Germania), OMRON (Japonia), ETI (Slovenia). Colector de curent cu 13 inele producător Hydrus (America).

 

Sprinklere

 

Sistemele de irigare de la companiei VAB LTD pot fi echipate cu sprinklere Senninger Irrigation Inc., USA; Komet, Austria.

Aspersorul distribuie uniform apa pe întreaga suprafată cuprinsă. Aceasta înseamnă că irigă zona la un nivel semnificativ mai scăzut de intensitate instantanee. Ca urmare, are loc o compactare a solului mai mică, iar pierderile de apă din scurgere sunt reduse.

 

Pompă de rapel și hidromonitor

 • Pompa de rapel BP2HL-HY-50, Hydrus, USA.
 • Hidromonitor Twin 101 ULTRA, Komet Austria GmbH.

Suport mobil

 • Forma trapezoidală crește stabilitatea suporturilor.
 • Colturile masive de suport asigură o rigiditate sporită.
 • Distributia optimă a efortului garantează o sarcină uniformă asupra elementelor de construcție și mărește durata de exploatare.
 • Ampatamentul larg garantează o stabilitate ridicată chiar și pe teren intersectat și într-o rafală puternică de vânt.

Rectilinitate

Boxele de control a aspersoarelor, produse de compania VAB LTD, se disting prin design propriu, declanșare precisă, cursă minimă, întrerupător final și fiabilitate cu un număr mare de cicluri de declanșare.

Baza și fixarea boxelor sunt realizate din otel galvanizat, capacul este fabricat din plastic cu etanșare din  cauciuc pentru o protecție suplimentară împotriva pătrunderii apei în interiorul boxului.

 

Motoare cu angrenaje și roți

Pe sistemele de irigare produse de compania VAB LTD, sunt instalate motoare cu angrenaje și reductoarele cu roti, produse de Irrigation Components International Inc., USA.

Motoare cu angrenaje UMC PowerSaver 3.5

Reductor cu roti UMC TNT-2-U (TNT-2-UV)

Roți 14.9R24

Turnul central

Construcție fiabilă cu rezistentă sporită și bază largă, tehnologie specială de sudură pentru cea mai mare stabilitate, hidraulică optimă și etanșeitate.

 

 

 • Înălțimea turnului central (m) 4,55; 4,60; 4,99 (în funcție de gamă).
 • Diametrul tevilor din suportul central (mm) 168; 219.
 • Dispozitiv de stabilizare a cursului de mișcare pe brazdă și pe cablu.

Turnul central

 

Pe aspersoarele produse de compania VAB LTD este posibilă instalarea următoarelor centrale electrice diesel: Europower (motor Kubota), Dalgakiran (motor Cooper) și Wattstream (motor Perkins) de diferite modele de putere de la 7 kW până la 24 kW și cu consumul de combustibil de la 2 l/h până la 7 l/h.